1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΥΛΩΝΑ 

ΤΑΙΝΙΕΣ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΒΙΝΤΕΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το σχολείο μας

 

SAY GOODBYE TO THE WORLD YOU THOUGHT YOU LIVED IN:Η χορογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό


ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Αυλώνα τον καιρό της πανδημίας

 


Οι κατωτέρω ηλεκτρονικές δημιουργίες έγιναν από παιδιά της ομάδας Βιβλιοθήκης της Γ' Γυμνασίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS ΚΑ2 «www.a(muse(u)m)ent.eu - Youth thinking about their recent cultural heritage» (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Π. Ξεναρίου, Ν. Τσενέ)


Ιστοσελίδα με το υλικό (αφίσες, ιστορίες, βίντεο με οδηγίες ασφαλούς οδήγησης και πολλά άλλα...) που δημιούργησαν τα παιδιά της Α Γυμνασίου στο 
πλαίσιο δράσης στο μάθημα "Εργαστήρια Δεξιοτήτων". Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πέπη Ξεναρίου, Κωστής Πετρογιάννης.


Οι παρακάτω ταινίες δημιουργήθηκαν από παιδιά με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Λεωνίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος
“MigratED” σε συνεργασία με τον Καρπό και την ActionAid:


και τα 4 video στο πλαίσιο του Erasmus Backpack ID:

"Ταξίδι στα μονοπάτια της χαράς", μια εκδήλωση της ομάδας βιβλιοθήκης 2015

" Απο το ελάχιστο φτάνεις πιο σύντομα οπουδήποτε", χοροθεατρική ομάδα 
ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Αυλώνα, 2012:

  "ΚΑΠΟΤΕ... ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Χοροθεατρικό δρώμενο από την εκδήλωση 
"ΚΑΠΟΤΕ... ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, οδοιπορικό στις ματωμένες μνήμες", που 
συνδιοργάνωσαν από 13 έως 15 Δεκ. 2012 στο Κρυονέρι Αττικής τα 
Γυμνάσια 1ο Αυλώνα, Καλάμου, Κρυονερίου και το Λύκειο Αυλώνα, για τα 
90 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

"Ένας μονόλογος για τη Γάζα", χοροθεατρική παράσταση,2011

erasmus

                                                                                     «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 

backpackID logo

Η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

Η συμμετοχή του σχολείου μας

erasmus

                                                                            «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«www.a(muse(u)m)ent.eu - Youth thinking about their recent cultural heritage»

erasmus

                                                                            «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Άλλα προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας

Το περιοδικό μας

 

         Διαχείριση-Επιμέλεια
         ιστοσελίδας:
         Νίκος Τελιγάδας ΠΕ 02
         Επιμέλεια Ύλης:
        Ομάδα Βιβλιοθήκης
         Τσενέ Νάντια
         Τελιγάδας Νίκος
       
       
         

 

Μηνολόγιο 2023-2024

ΜΗΝΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

2023-2024

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

 

«Μία υπέροχη εκδρομή» 

 Η εκδρομή που πήγαμε στις 27 Φεβρουαρίου ήταν πολύ ωραία! Πριν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, κάναμε μία στάση στον Πειραιά. Εκεί είχαμε λίγο χρόνο για ψώνια και φαγητό.Το ίδρυμα που πήγαμε λεγόταν Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και εκεί μας περίμενε ο κύριος Χάρης, ένας ηθοποιός ο οποίος έπαιζε μαζί μας και γενικά μας βοηθούσε στα ομαδικά παιχνίδια που κάναμε, συμμετέχοντας όλη η πρώτη τάξη, γιατί οι άλλες τάξεις ήταν σε άλλα δωμάτια του ιδρύματος και παρακολουθούσαν άλλα προγράμματα. Τα παιχνίδια που κάναμε εμείς είχαν σχέση με: την ομαδικότητα, το άγχος και το πώς είναι να είσαι αρχηγός μιας ομάδας. Το πρώτο παιχνίδι ήταν να δίνουμε ο ένας στον άλλον μία μικρή μπάλα και να λέει ο καθένας μία πόλη ή χώρα που να άρχιζε με το πρώτο γράμμα του ονόματός του. Ύστερα το αλλάζαμε λίγο και παίζαμε πάλι με κάποιες μικρές διαφορές. Το επόμενο παιχνίδι ήταν να είναι κάποιος αρχηγός της ομάδας, να τον κοιτάζουν όλοι διακριτικά και να εκτελούν τις κινήσεις που κάνει εκείνος, χωρίς να καταλάβει αυτός που έχει βγει έξω, ένα τυχαίο άτομο, ποιος είναι ο αρχηγός. Επίσης, παράλληλα με τα παιχνίδια, ο κύριος Χάρης μας μιλούσε για τα συναισθήματα που φαινόταν πως όλοι είχαμε τότε και μας ρωτούσε γιατί μπορεί να αισθανόμασταν έτσι. 
Το τελευταίο και αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι, ήταν το μέτρημα χωρίς να πουν πάνω από ένα άτομο τον ίδιο αριθμό. Σε αυτό το παιχνίδι χάσαμε αρκετές φορές, γιατί συνεχώς μετρούσαν δύο ή τρία παιδιά. 
Απ’ ό,τι διαβάζετε, πιστεύω πως καταλαβαίνετε ότι περάσαμε υπέροχα στην εκδρομή και θα ήταν ωραία να ξαναπηγαίναμε του χρόνου. 

                                                                                                                                                                                                                                    Νικολέτα Σαρακατσιάνου


      Ομιλία ψυχολόγου

 Την Τρίτη 13/2/24 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας, οι μαθητές όλων των τάξεων και παρουσία των καθηγητών τους παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία της κ. Κουκούλη Ελένης, εκπαιδευτικού και ψυχολόγου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Το θέμα της ομιλίας ήταν: Εφηβεία: «η πιο εύθραυστη μετάβαση» καθώς και ο σχολικός εκφοβισμός. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο σχολείο μας η κ. Κουκούλη αναφέρθηκε επίσης και στους τρόπους διαχείρισης των διαπροσωπικών μας σχέσεων με ευγένεια και σεβασμό.

Μετά την ενδιαφέρουσα ομιλία της ψυχολόγου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις αλλαγές των νέων κατά την εφηβεία, τα ενδιαφέροντα των εφήβων, την επίδοση και τη συμπεριφορά τους στο σχολικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, τις δύο τελευταίες ώρες, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου μας είχε επιμορφωτική ενημέρωση από την κ. Κουκούλη με θέμα την εφηβεία.

Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση και την ευχαριστούμε θερμά!


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 

Κοπή πίτας στο σχολείο μας για την νέα χρονιά 2024 

Σήμερα Τετάρτη 31/1/2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τους μαθητές/μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για κάθε τμήμα κόπηκε ξεχωριστή πίτα και ο τυχερός κάθε τμήματος που βρήκε το φλουρί παρέλαβε ένα συμβολικό δώρο που ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας. 

Η Διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Κουρή Γεωργία, ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά! Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε και του χρόνου!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

14/12/23 Οι 3 τελευταίες εκδρομές του χρόνου

Α' Γυμνασίου: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο 

Η Α' τάξη πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ακρόπολη

 Στις 24 Νοεμβρίου, μια συννεφιασμένη μέρα,  ανεβήκαμε στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σε αυτήν την επίσκεψη συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές χωρισμένες/οι σε ομάδες, με το κάθε παιδί να έχει το δικό του φύλλο εργασίας, περιηγούνταν στον αρχαιολογικό χώρο και προσπαθούσαν να συμπληρώσουν το φύλλο εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονταν σε αυτό. Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη μέρα είχαν παρακολουθήσει σχετική με την Ακρόπολη ενημέρωση. Η εκδρομή αυτή ολοκληρώθηκε με βόλτα, φαγητό και  χαλάρωση στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά κοινή ομολογία ήταν μια υπέροχη εκδρομή!

  Δείτε φωτογραφίες που τράβηξαν η Ναβ και ο Πέτρος

01
02
03
04
05
06
1/6 
bwd fwd

Και πάλι εθελοντές στον Μαραθώνιο της Αθήνας

06

 Το Γυμνάσιο και Λύκειο Αυλώνα συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση έδωσαν το παρών στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Όχι ως δρομείς αλλά με την ιδιότητα της/του εθελόντριας/εθελοντή. 200 άτομα, μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μαζί με τους/τις δασκάλους/δασκάλες τους αλλά και τους γονείς τους, πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την επιτυχημένη διεξαγωγή του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

 

Στιγμιότυπα από την 28η Οκτωβρίου

 

01
02
03
04
05
06
07
1/7 
bwd fwd

Η πρώτη εκδρομή της χρονιάς

  Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 (29/9/2023) το σχολείο μας επισκέφτηκε στις 3/10  το Πάρκο Παπανδρέου και τα παρακείμενα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου όπου διεξήχθησαν αγώνες μεταξύ ομάδων που οργάνωσε ο γυμναστής του σχολείου μας. Οι αθλητικές δραστηριότητες συνδυάστηκαν με αναρρίχηση, παιχνίδια ισορροπίας και άθληση με όργανα γυμναστικής αλλά και ένα σύντομο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από αξιωματικούς της Τροχαίας Κηφισιάς. 

01
02
03
04
1/4 
bwd fwd