1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΥΛΩΝΑ 

ΤΑΙΝΙΕΣ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΒΙΝΤΕΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το σχολείο μας

 

SAY GOODBYE TO THE WORLD YOU THOUGHT YOU LIVED IN:Η χορογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό


ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Αυλώνα τον καιρό της πανδημίας

 


Οι κατωτέρω ηλεκτρονικές δημιουργίες έγιναν από παιδιά της ομάδας Βιβλιοθήκης της Γ' Γυμνασίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS ΚΑ2 «www.a(muse(u)m)ent.eu - Youth thinking about their recent cultural heritage» (Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Π. Ξεναρίου, Ν. Τσενέ)


Ιστοσελίδα με το υλικό (αφίσες, ιστορίες, βίντεο με οδηγίες ασφαλούς οδήγησης και πολλά άλλα...) που δημιούργησαν τα παιδιά της Α Γυμνασίου στο 
πλαίσιο δράσης στο μάθημα "Εργαστήρια Δεξιοτήτων". Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πέπη Ξεναρίου, Κωστής Πετρογιάννης.


Οι παρακάτω ταινίες δημιουργήθηκαν από παιδιά με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Λεωνίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος
“MigratED” σε συνεργασία με τον Καρπό και την ActionAid:


και τα 4 video στο πλαίσιο του Erasmus Backpack ID:

"Ταξίδι στα μονοπάτια της χαράς", μια εκδήλωση της ομάδας βιβλιοθήκης 2015

" Απο το ελάχιστο φτάνεις πιο σύντομα οπουδήποτε", χοροθεατρική ομάδα 
ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Αυλώνα, 2012:

  "ΚΑΠΟΤΕ... ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Χοροθεατρικό δρώμενο από την εκδήλωση 
"ΚΑΠΟΤΕ... ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, οδοιπορικό στις ματωμένες μνήμες", που 
συνδιοργάνωσαν από 13 έως 15 Δεκ. 2012 στο Κρυονέρι Αττικής τα 
Γυμνάσια 1ο Αυλώνα, Καλάμου, Κρυονερίου και το Λύκειο Αυλώνα, για τα 
90 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

"Ένας μονόλογος για τη Γάζα", χοροθεατρική παράσταση,2011

erasmus

                                                                                     «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 

backpackID logo

Η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

Η συμμετοχή του σχολείου μας

erasmus

                                                                            «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«www.a(muse(u)m)ent.eu - Youth thinking about their recent cultural heritage»

erasmus

                                                                            «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Άλλα προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας

Το περιοδικό μας

 

         Διαχείριση-Επιμέλεια
         ιστοσελίδας:
         Νίκος Τελιγάδας ΠΕ 02
         Επιμέλεια Ύλης:
        Ομάδα Βιβλιοθήκης
         Τσενέ Νάντια
         Τελιγάδας Νίκος
       
       
         

 

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Απολογισμός δραστηριοτήτων Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021

Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021

1ο Γυμνάσιο Αυλώνα

 

Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021

 

Συμμετοχή του σχολείου σε δίκτυα:

α) Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων με την Παιδαγωγική Freinet

β) Δίκτυο Δημοκρατικών Σχολείου του Συμβουλίου της Ευρώπης (Democratic Schools Network).

 

Συμμετοχή σε προγράμματα

  • Υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος «Παραμύθια για όλους» από τις: Μ. Αργυρού, Α. Κέκη, Λ. Στέφου, Ε. Τρουπή, Κ. Τσενέ που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας συλλογής παραμυθιών, έντυπης και ηλεκτρονικής, σε συνεργασία με παιδιά και γονείς. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
  • Υλοποίηση του τριετούς Erasmus+ KA2 στο οποίο είμαστε εταίροι: www.a(muse(u)m)ent.eu - Youth thinking about their recent cultural heritage με εταίρους σχολεία από τη Γερμανία (συντονιστής), Αυστρία, Ιταλία και Τουρκία. Η δράση φέτος περιορίστηκε σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις/βιωματικά εργαστήρια με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων σχολείων, καθώς και στη διενέργεια ενός διαδικτυακού διαγωνισμού. Υπήρξε επίσης συνεργασία των μαθητών μέσα από το eTwinning. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς: Α. Κέκη, Φ. Παπαρήγα, Λ. Στέφου, Κ. Τσενέ.
  • Ολοκλήρωση με δραστηρότητες διάχυσης του τριετούς Erasmus+ KA2 στο οποίο ήμασταν εταίροι: «Γεφυρώνοντας γλώσσες, μνήμες και ταυτότητες: Ποτέ μην αφήνεις το σακίδιό σου πίσω!» (“Bridging languages and memories to foster multiple identities: “Never leave your backpack behind!”) (“BackpackID”). Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς: Α. Κέκη, Λ. Στέφου, Φ. Παπαρήγα, Κ. Τσενέ.
  • Συμμετοχή στο “MigratED”, ένα Erasmus+ KA2 ψηφιακής ευαισθητοποίησης για την προώθηση της πολιτισμικής διαφορετικότητας, της ενσωμάτωσης και της φιλοξενίας στην Ευρώπη. Φέτος συμμετείχαμε σε διαστηριότητες διάχυσης του προγράμματος και διδακτικής αξιοποίησης των ταινιών που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο ταινίες της ομάδας Ντοκιμαντέρ του σχολείου μας σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα με τίτλο: «Έχεις φίλους;» και “During the lockdown”. Στις δράσεις συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Κ. Τσενέ.

 

Δράσεις

Σεπτέμβριος 2020 – Ιούλιος 2021: Συνεργασία με τη σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα, η οποία έχει αναλάβει τη δημιουργία ταινίας με τίτλο «Το Γυμνάσιο» σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η ταινία παρακολουθεί τη λειτουργία του σχολείου μας, δια ζώσης και εξ αποστάσεως, σε όλη τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς.

 

Σεπτέμβριος 2020

11/9: Τελική διαδικτυακή διεθνής συνάντηση των εταίρων του Erasmus+ KA2 “Backpack ID". Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Λ. Στέφου, Κ. Τσενέ.

22/9: Εννέα εκπαιδευτικοί (Μ. Αργυρού, Α. Κακουροπούλου, Α. Κέκη, Γαρ. Κοτσίκου, Φ. Παπαρήγα Λ. Στέφου, Ν. Τελιγάδας, Ε. Τρουπή, Κ. Τσενέ) παρουσίασαν καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο σχολείο στη συνθήκη της πανδημίας και της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, από τον Μάρτιο του 2020. Η παρουσίαση έγινε διαδικτυακά σε φοιτητές/τριες του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΚΠΑ «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο διεπιστημονικό σεμινάριο «Εκπαίδευση, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνικές Ανισότητες» με τίτλο: «1ο Γυμνάσιο Αυλώνα: ένα σχολείο αναστοχάζεται & συζητά τα διλήμματα κα τις αποφάσεις».

24/9: Συμμετοχή της Α΄ Γυμνασίου και του Γ2 σε εργαστήριο που έγινε στο σχολείο από τον Γ. Μόσχο με τίτλο «Ζουμ στην τάξη μας και στο δικό μας σχολείο» από την «Πρωτοβουλία για το άρθρο 12» («Πρώτα. 12»). Το εργαστήριο αφορούσε στη διαδικασία διοργάνωσης μίας συνεδρίασης τμήματος και στον προγραμματισμό δράσεων της μαθητικής κοινότητας. Τη δράση παρακολούθησαν και μέλη του πενταμελούς των υπόλοιπων τμημάτων καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων για να επιμορφωθούν.

25/9: Συνεργασία τριών εκπαιδευτικών (Α. Κέκη, Λ. Στέφου, Κ. Τσενέ) και έξι μαθητών/τριών με την ερευνήτρια συνεργάτιδα του Συμβουλίου της Ευρώπης Δώρα Κατσαμώρη για τη διεξαγωγή μελέτης περίπτωσης με περιεχόμενο μία καλή πρακτική του σχολείου κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

30/9: Σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα τις ειδικές μαθησιακές ανάγκες από τη Λουκία Στέφου

 

Οκτώβριος 2020

1/10: Σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διδάσκουν Ιστορία με θέμα την αξιοποίηση πηγών στη διδασκαλία της Ιστορίας από τη Λουκία Στέφου

7/10: Απογευματινή διαδικτυακή ενημέρωση γονέων Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

8/10:

- Παρακολούθηση διαδικτυακού φεστιβάλ που οργάνωσε η ActionAid στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 “MigratED”. Τα παιδιά είδαν ταινίες σχολείων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, με θέμα τη μετανάστευση, ανάμεσα στις οποίες και δύο ταινίες του σχολείου μας. Συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες που πλαισίωσαν τις ταινίες. Το φεστιβάλ παρακολούθησαν τα παιδιά της ομάδας Ντοκιμαντέρ και εκπρόσωποι των τμημάτων. Τη συμμετοχή του σχολείου στην εκδήλωση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Φ. Παπαρήγα, Ν. Τελιγάδας, Κ. Τσενέ.

- Απογευματινή διαδικτυακή ενημέρωση γονέων Α΄ Γυμνασίου

13, 15/10:  Συμμετοχή των παιδιών της Α, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σε δραστηριότητες προγραμματισμού υπολογιστών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ώρα του Κώδικα». Τη δράση οργάνωσε η Ε. Τρουπή.

16/10: Συμμετοχή παιδιών και εκπαιδευτικών στη διαδικτυακή συζήτηση «Η σχολική δημοκρατία σε καιρούς πανδημίας» που οργάνωσε η «Πρώτα. 12». Τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας και την εκπροσώπησή τους στο κεντρικό πάνελ οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Κ. Τσενέ.

23/10: Περίπατος 4 τμημάτων στην Αρμενιά

27/10: Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Γαρ. Κοτσίκου και παρουσιάστηκε σε κάθε τμήμα ξεχωριστά.

30/10: Παρουσίαση της δουλειάς του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 “Backpack ID” και κυρίως του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήθηκε στην ημερίδα διάχυσης του ΕΚΠΑ, από τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας, Κ. Τσενέ, σε ομιλία με τίτλο: «Υλοποιώντας το Πρόγραμμα: πρακτικές ενδυνάμωσης μαθητών και μαθητριών».

 

Νοέμβριος 2020

5/11: Περίπατος 4 τμημάτων στην Αρμενιά

6/11: Συμμετοχή μαθητών/τριών στον διαγωνισμό «Θαλής» της Μαθηματικής Εταιρείας. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στο σχολείο και οργανώθηκε από την Ε. Χαρίση.

8/11: Συμμετοχή στην επιμορφωτική δράση – 2η Ακαδημία του προγράμματος «Σχολεία για όλους  – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» των: Α. Κέκη, Λ. Στέφου, Κ. Τσενέ.

17/11: Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι: Φ. Παπαρήγα και Ν. Τελιγάδας με συμμετοχή της θεατρικής ομάδας και παρουσιάστηκε διαδικτυακά.

23, 24, 25/11: Παρουσίαση καλής πρακτικής του σχολείου από την ερευνήτρια Δώρα Κατσαμώρη στο διεθνές συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO με τίτλο: «From making student voice heard to active civic participation in the digital age - The role of schools during and after the pandemic». Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η δημιουργία της ταινίας “During the lockdown” που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “MigratED”, και είχε ως θέμα το πώς βίωσαν τα παιδιά την καραντίνα. Ακολούθησε εισήγηση της διευθύντριας Κ. Τσενέ με θέμα την ενίσχυση της φωνής των μαθητών/τριών και τοποθέτηση της Ε. Αποστολέρη σε συνεργασία με τη Χ. Τσαραμπάρη εκ μέρους των μαθητών/τριών. Το Συνέδριο παρακολούθησαν 42 μαθητές/τριες και 4 εκπαιδευτικοί.

25/11:

- Παρουσίαση στα ελληνικά στους 42 μαθητές που παρακολούθησαν το ανωτέρω συνέδριο της έρευνας για τη δράση του σχολείου που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο από την ερευνήτρια Δ. Κατσαμώρη και τη Κ. Τσενέ.

- Συνεργασία Συλλόγου Διδασκόντων με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας Δ. Αργύρη σχετικά με προβλήματα κατά την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

26/11: Συμμετοχή 6 μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου στο 1ο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο/συνάντηση με μαθητές/τριες των τεσσάρων σχολείων/εταίρων του εξωτερικού του Erasmus+ KA2 www.a(muse(u)m)ent.eu. Η συνάντηση αποσκοπούσε στη γνωριμία των παιδιών, που παρουσίασαν τον εαυτό τους και μία αγαπημένη τους ασχολία. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Φ. Παπαρήγα, Λ. Στέφου.

28/11: Συμμετοχή στην ημερίδα παρουσίασης της δράσης «Μονόλογοι σε καραντίνα», που υλοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση το 2019-2020, στην οποία συμμετείχε το σχολείο με υπεύθυνες τις: Μ. Αργυρού, Α. Κέκη, Λ. Στέφου, Κ. Τσενέ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εργαστήρια δημιουργικής γραφής σε πρόσφυγες μαθητές/τριες, τα οποία οδήγησαν στην έκδοση του ομώνυμου βιβλίου το φθινόπωρο 2020, στο οποίο περιλαμβάνονται κείμενα και έργα ζωγραφικής προσφύγων μαθητριών του σχολείου μας.

 

Δεκέμβριος 2020

4/12: Απογευματινή ενημέρωση γονέων Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου διαδοχικά

8/12: Παρουσίαση της εμπειρίας του σχολείου και καλών πρακτικών σε σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τη διευθύντρια Κ. Τσενέ σε webinar του Συμβουλίου της Ευρώπης και του “The European Wergeland Centre”, με τίτλο Lessons learnt: Schools responding to challenges of 2020”, στο οποίο κατέθεσαν την εμπειρία τους οι διευθυντές και οι διευθύντριες του δικού μας σχολείου και τριών ακόμα σχολείων από τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τις Η.Π.Α.

10/12: Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση διάχυσης του Erasmus+ KA2 “MigratED” που οργάνωσε η ActionAID με θέμα τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση. Από τη σκηνοθέτη Μ. Λεωνίδα παρουσιάστηκε το έργο της δημιουργίας των ταινιών των ελληνικών σχολείων, μεταξύ των οποίων και του δικού μας σχολείου, και από τη διευθύντρια Κ. Τσενέ παρουσιάστηκε η συμβολή πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως το “MigratED”, στη συμπερίληψη.

15/12: Παρουσίαση της δουλειάς του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 “Backpack ID” και κυρίως του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήθηκε από τη διευθύντρια Κ. Τσενέ στο επιμορφωτικό σεμινάριο που οργάνωσε το 1ο και 4ο ΠΕΚΕΣ, με θέμα την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Backpack ID».

23/12: Γιορτή Χριστουγέννων διαδικτυακά ανά τμήμα που επιμελήθηκαν οι: Γ. Κοτσίκου, Η. Περκουλίδου, Κ. Πετρογιάννης, Κ. Τσενέ, με αποσπάσματα από ταινίες, παρουσιάσεις και κάλαντα, καθώς και ψυχαγωγικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα από το Γ2 με υπεύθυνη την Α. Κέκη.

 

Ιανουάριος 2021

23/1: Παρουσίαση από τη διευθύντρια Κ. Τσενέ της εμπειρίας του σχολείου σε σχέση με τη φοίτηση προσφύγων μαθητών/τριών στη Θεματική Εργαστηριακή Βδομάδα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» του ΤΕΑΠΗ στη θεματική ενότητα «Παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις της ένταξης».

29/1: Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες διαδικτυακά ανά τμήμα που επιμελήθηκε η Η. Περκουλίδου.

 

Φεβρουάριος 2021

4/2: Συμμετοχή 7 μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου στο 2ο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο/συνάντηση με μαθητές/τριες των τεσσάρων σχολείων/εταίρων του εξωτερικού του Erasmus+ KA2 www.a(muse(u)m)ent.eu. Η συνάντηση είχε ως θέμα το σύγχρονο σχολείο. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Φ. Παπαρήγα, Λ. Στέφου, K. Τσενέ.

4, 5, 8/2: Περίπατος όλων των τμημάτων στην Αρμενιά.

9, 11/2: Δράση με την Α΄και Β΄Γυμνασίου που οργάνωσε η Ε. Τρουπή, με αφετηρία την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

11/2: Σεμινάριο από τη σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα στο πλαίσιο προγράμματος του φορέα «Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας Καρπός»» στο Β1 σχετικό με τεχνικές κινηματογράφησης.

12/2: Ενημέρωση γονέων Β΄ Γυμνασίου για το Α΄τετράμηνο

23/2: Ενημέρωση γονέων Γ΄ Γυμνασίου για το Α΄τετράμηνο

25/2: Ενημέρωση γονέων Α΄ Γυμνασίου για το Α΄τετράμηνο

 

Μάρτιος 2021

3/3: Συμπληρωματική ενημέρωση γονέων Α, Β, Γ΄ Γυμνασίου για το Α΄τετράμηνο

9/3: Ξεκίνημα του διαδικτυακού παιχνιδιού διάρκειας 6 εβδομάδων «Βρέστα και Πάρτα - ένα κυνήγι θησαυρού δικαιωμάτων» που οργάνωσε το «Πρώτα. 12». Συμμετείχαν ομάδες από τα: Α1, Γ1 και Γ2 και μία από τις ομάδες κατέκτησε τη 2η θέση στο παιχνίδι.

12/3: Διαδικτυακή δράση με τίτλο “Ο βασιλιάς Καρνάβαλος ζει” για τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου από τον Γ. Μόσχο σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Η δράση σχετίζεται με τη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας και τη σχολική ζωή.

24/3:

- Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου. Τη διαδικτυακή γιορτή επιμελήθηκαν οι: Φ. Παπαρήγα και Λ. Στέφου με τη συμμετοχή της ομάδας θεάτρου και άλλων παιδιών της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου.

- Σεμινάριο στους γονείς από την ψυχολόγο και εκπαιδευτικό της ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής Ελένη Κουκούλη με τίτλο: «Τι σημαίνει να είμαι γονιός την περίοδο της καραντίνας». Το σεμινάριο οργάνωσε η Σύμβουλος σχολικής ζωής Λ. Στέφου.

 

Απρίλιος 2021

2/4: Παρουσίαση ως καλής πρακτικής της κινηματογραφημένης δραματοποίησης ποιήματος από παιδιά του σχολείου προ τριετίας. Η παρουσίαση έγινε σε εκδήλωση του Σκασιαρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τη Φ. Παπαρήγα.

6/4: Συμμετοχή στην τελική διεθνή διημερίδα διάχυσης του Erasmus+ KA2 “MigratED”, με τίτλο “Digital Education & the Covid-19 Pandemic from East to West of Europe” που οργάνωσε ο φορέας “WeWorld Onplus”. Από τη σκηνοθέτη Μ. Λεωνίδα παρουσιάστηκε το έργο της δημιουργίας των ταινιών των ελληνικών σχολείων, μεταξύ των οποίων και του δικού μας σχολείου, και από τη διευθύντρια Κ. Τσενέ οι προκλήσεις της ψηφιακής εκπαίδευσης και παραδείγματα καλών πρακτικών ενίσχυσης της φωνής των μαθητών/τριών.

8/4: Συμμετοχή μαθητών/τριών στο 1ο Διαδικτυακό Μαθηματικό Φεστιβάλ. Τη συμμετοχή οργάνωσε η Ε. Χαρίση και διακρίθηκαν 6 μαθητές.

14/4: Παρουσίαση σε μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄μαθητικών ταινιών με θέμα τη μετανάστευση που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του “MigratED”. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον «Καρπό» και την ActionAID. Ο διδακτικός σχεδιασμός διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Α. Κέκη και Ν. Τσενέ καθώς και τη σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα.

16/4: Συμμετοχή 7 μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου στο 3ο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο/συνάντηση με μαθητές/τριες των τεσσάρων σχολείων/εταίρων του εξωτερικού του Erasmus+ KA2 “Amuse(u)men”. Η συνάντηση είχε ως θέμα την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της επικοινωνίας. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Α. Κέκη, Φ. Παπαρήγα, Ν. Τσενέ.

22/4: Σεμινάριο στους μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου από την ψυχολόγο και εκπαιδευτικό της ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής Ελένη Κουκούλη με τίτλο: «Έφηβοι στην πανδημία». Το σεμινάριο οργάνωσε η Σύμβουλος σχολικής ζωής Λ. Στέφου.

23/4: Σεμινάριο στους μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου από την ψυχολόγο και εκπαιδευτικό της ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής Ελένη Κουκούλη με τίτλο: «Έφηβοι στην πανδημία». Το σεμινάριο οργάνωσε η Σύμβουλος σχολικής ζωής Λ. Στέφου.

23/4: Συμμετοχή 7 μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου σε διαδικτυακό διαγωνισμό με θέμα την τεχνολογία στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 www.a(muse(u)m)ent.eu. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Φ. Παπαρήγα, Λ. Στέφου, Κ. Τσενέ.

 

Μάιος 2021

17/5: Βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής με την Ελένη Σβορώνου στο πλαίσιο της δράσης – διαγωνισμού: «Η πόλη μου μεταμορφώνεται», που οργανώθηκε από τον «Καρπό». Συμμετείχε το Β1 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους: Γαρ. Κοτσίκου, Ν. Τελιγάδα, Κ. Τσενέ.

18/5: Βιωματικό εργαστήριο animation με τη Μαρία Λεωνίδα στο πλαίσιο της δράσης – διαγωνισμού: «Η πόλη μου μεταμορφώνεται», που οργανώθηκε από τον «Καρπό». Συμμετείχε το Β1 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους: Γαρ. Κοτσίκου, Ν. Τελιγάδα, Κ. Τσενέ.

18/5: Φύτευση νεροκολοκυθών στην αυλή με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους/τις: Α. Κακουροπούλου, Κ. Πετρογιάννη και Ε. Τρουπή.

28/5: Συνάντηση όσων συμμετείχαν στο παιχνίδι «Βρέστα και Πάρτα - ένα κυνήγι θησαυρού δικαιωμάτων» με τον Γ. Μόσχο, εκπρόσωπο της οργανωτικής ομάδας, αναστοχασμός και απονομή αναμνηστικών

 

Ιούνιος 2021

1/6 – 10/6: Δημιουργία συλλογικής τοιχογραφίας – αντιγράφου έργου του Μιρό. Τη δράση οργάνωσε η καθηγήτρια Εικαστικών Ι. Μιχαλέα

7/6: Υλοποίηση μιας πρότασης εναλλακτικής προσέγγισης των ελληνιστικών χρόνων στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, με κύριο άξονα τη διαθεματικότητα και με αφορμή ποιήματα του Καβάφη. Επιχειρήθηκε η δημιουργία ενός συνεργατικού μοντέλου διδασκαλίας και μάθησης, ψηλαφώντας την Επιστήμη και την Τέχνη από τους εκπαιδευτικούς: Μ. Αργυρού & Γαρ. Κοτσίκου (φιλόλογοι), Αγλ. Κακουροπούλου (βιολόγος), Η. Περκουλίδου (θεολόγος), Ν. Τελιγάδα (φιλόλογος), Δ. Φωτίου (τεχνολόγος), Ε. Χαρίση (μαθηματικός), με μέντορα τη Λ. Στέφου (φιλόλογος).

8/6:

-      Δημιουργία ανθόκηπου από το Β2 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις: Λ. Στέφου και Ε. Τρουπή.

-      Αθλητικές δραστηριότητες στίβου και βόλεϊ. Τις δράσεις οργάνωσε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Κ. Πετρογιάννης με τη συνδρομή του Β1.

-      Έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών, που οργάνωσε η καθηγήτρια Εικαστικών Ι. Μιχαλέα.

-      Έκθεση βιβλίου/υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη που οργάνωσαν οι: Λ. Στέφου και Κ. Τσενέ με ομάδα μαθητών.

9/6:

-      Συμμετοχή του Β1 στην τελική εκδήλωση βράβευσης και παρουσίασης των έργων των ομάδων για τον διαγωνισμό: «Η πόλη μου μεταμορφώνεται». Μία ομάδα μαθητριών του σχολείου μας πήρε βραβείο δημιουργικής γραφής.

-      Γιορτή αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου με: α) θεατρικό έργο από το Γ1 και βίντεο, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Γαρ. Κοτσίκου, β) τραγούδια από το Γ2, με υπεύθυνο τον καθηγητή Μουσικής Α. Κουρέτα και γ) απονομή αναμνηστικών δώρων από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

-      Βάψιμο κερκίδων από το Γ2

10/6:

-      Αθλητικές δραστηριότητες στίβου και βόλεϊ. Τις δράσεις οργάνωσε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Κ. Πετρογιάννης με τη συνδρομή του Β1.

-      Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού /γρίφων που οργάνωσε το Α1 για όλο το σχολείο με υπεύθυνη καθηγήτρια την Η. Περκουλίδου.

-      Παιχνίδια στην αυλή που οργάνωσε το Β3 για τη Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Α. Κέκη.

-      Φωτογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων της εβδομάδας και δημιουργία αναμνηστικού φωτογραφικού άλμπουμ για δύο εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτούνται από το Α2 με υπεύθυνο καθηγητή τον Ν. Τελιγάδα.