erasmus

                                                                                     «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 

backpackID logo

Η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

Η συμμετοχή του σχολείου μας

erasmus

                                                                            «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Άλλα προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας

erasmus

                                                                            «Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«www.a(muse(u)m)ent.eu - Youth thinking about their recent cultural heritage»

 

         Διαχείριση-Επιμέλεια
         ιστοσελίδας:
         Νίκος Τελιγάδας ΠΕ 02
         Επιμέλεια Ύλης:
        Ομάδα Βιβλιοθήκης
         Τσενέ Νάντια
         Τελιγάδας Νίκος
       
       
         

 

Αρχική σελίδα Το σχολείο μας Λειτουργία του σχολείου Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων για COVID-19

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων για COVID-19

1ο Γυμνάσιο Αυλώνα                                                                                              σχολ. έτος 2020-2021    
22950 41365
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ">mail@gym-avlon.att.sch.gr
                                                    
Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων για COVID-19
 • Υπεύθυνη διαχείρισης COVID-19 στο 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα έχει οριστεί η κ. Κακουροπούλου Αγλαΐα και αναπληρώνεται από την κ.Χαρίση Ευαγγελία.
 • Τηλ. επικοινωνίας για ώρα ανάγκης:
Κακουροπούλου Αγλαΐα (Υπεύθυνη διαχείρισης): 6949480898
Τσενέ Νάντια (Διευθύντρια): 6970185226
Κέκη Άννυ (Υποδιευθύντρια): 6972911060
Παραθέτουμε στη συνέχεια όσα αφορούν άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες και τους μαθητές/ήτριες, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο, με την επισήμανση ότι υπάρχει συνεχής αναθεώρηση.
Αποσπάσματα από τις «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες» του ΕΟΔΥ,
με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2020
 
 1. 1.Α. Μαθητές/τριες με συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19
 • Εάν ένας μαθητής/τρια εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.
 • Εάν ένας μαθητής/τρια εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο:
-          Το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια για την παραλαβή του παιδιού. Το παιδί μέχρι την απομάκρυνσή του από το σχολείο παραμένει απομονωμένο από τους υπόλοιπους.
-          Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.
-          Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, το παιδί παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του (https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/).
 
1. Β. Μαθητής/τρια με θετική διάγνωση για κορωνοϊό
Ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ενημερώνει αμέσως τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας ή τη διευθύντρια .
Ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 του σχολείου:
-          Επικοινωνεί με τις οικογένειες των παιδιών του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής.
-          Συντάσσει και αποστέλλει την ίδια μέρα δελτίο ιχνηλάτησης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
Στη συνέχεια:
Όσον αφορά στο άτομο με επιβεβαιωμένο COVID-19:
Το παιδί μπορεί να επιστρέψει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα του 10ημέρου να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με τη γνώμη του θεράποντος ιατρού) εφόσον το τμήμα φοίτησης βρίσκεται σε λειτουργία.
     Για την επάνοδο στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η
διενέργεια νέου τεστ.
Όσον αφορά στις στενές επαφές του ατόμου με επιβεβαιωμένο COVID-19:
-          Γίνεται ιχνηλάτηση των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος από τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 του σχολείου και ενημερώνονται οι γονείς.
-          Οι στενές επαφές απομακρύνονται από το σχολείο. Θα πρέπει να γίνει στενή παρακολούθηση της υγείαςτους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν στο σχολείο μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
-          Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, η στενή επαφή εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να κάνει το τεστ.
ü  Εάν το τεστ είναι θετικό: η στενή επαφή αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
ü  Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
Δε συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών
επαφών.
-          Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, ασυμπτωματικό άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, κάνει με δική του πρωτοβουλία ή για εξατομικευμένους λόγους εργαστηριακό έλεγχο, τότε:
ü  Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: παραμένει σε κατ’ οίκον απομόνωση για 10 ημέρες από την ημέρα διενέργειας του τεστ (εφόσον παραμένει ασυμπτωματικό).
ü  Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
 1. 1.Γ. Μαθητής/τρια με αρνητική διάγνωση για κορωνοϊό (όχι στενή επαφή)
Το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά από τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.
                       1.Δ. Εν αναμονή του αποτελέσματος του μοριακού τεστ
-          Το ύποπτο περιστατικό παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι (εφόσον έχει κριθεί από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο) έως την έκδοση του αποτελέσματος και η διαχείριση γίνεται ανάλογα με το αποτέλεσμα.
-          Οι στενές επαφές του ύποπτου περιστατικού έρχονται κανονικά στο σχολείο με οδηγία για στενή παρακολούθηση της υγείας τους.
 1. 2.Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19
Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:
 • πυρετός
 • βήχας
Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:
 • δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια
 • μυαλγίες
 • ρίγος
 • πονοκέφαλος
 • καταβολή δυνάμεων
 • δυσκαταποσία
 • απώλεια γεύσης ή/και οσμής
 • ναυτία / έμετος
 • κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις
Κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19:
       Ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα:
 • πυρετός πάνω από 37,5C με ή χωρίς άλλα συμπτώματα
 • βήχας
 • δύσπνοια
 • ανοσμία/αγευσία με αιφνίδια έναρξη
 • γαστρεντερικά συμπτώματα (διάρροια, έμετος, κοιλιακός πόνος)
ΚΑΙ
 • απουσία εναλλακτικής διάγνωσης
Περίοδος μεταδοτικότητας
-          Ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλ. 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού).
-          Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.
 1. 3.Ορισμός στενής επαφής στη σχολική μονάδα
Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 θεωρούνται:
-          Οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με μαθητή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
-          Οι μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε τουλάχιστον 2 διδακτικές ώρες εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν).
-          Άτομο (μαθητής ή ενήλικας) που είχε επαφή πρόσωπο-με-πρόσωπο με επιβεβαιωμένο
κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10
ημέρες μετά από αυτήν) σε απόσταση μικρότερη από1.5 μέτρο, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 15 λεπτά και χωρίς σωστή χρήση μάσκας εκ μέρους ενός από τους δυο (ή εκ μέρους και των δύο).
-     Άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 (με ή   χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας.
-     Άτομο που είχε επαφή με αναπνευστικές ή άλλες σωματικές εκκρίσεις επιβεβαιωμένου
κρούσματος COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
-     Στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος που χρησιμοποιεί σχολικό λεωφορείο:
α. εάν το κρούσμα έκανε σωστή χρήση μάσκας: στις διαδρομές που μετείχε και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), στενή επαφή –υπό τυπικές συνθήκες– θεωρείται κάθε άτομο που σε κάποια διαδρομή εντός αυτού του χρονικού διαστήματος καθόταν σε διπλανή θέση ή στην αντίστοιχη θέση της μπροστινής ή πίσω σειράς από τη θέση του επιβεβαιωμένου κρούσματος,
β. εάν το κρούσμα δεν έκανε σωστή χρήση μάσκας: στις διαδρομές που μετείχε
και έγιναν κατά τις 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), θα πρέπει να γίνει ειδική εκτίμηση κινδύνου για να οριστούν οι στενές επαφές.
Αυλώνας 4 Οκτωβρίου 2020